MINA SIDOR
Stäng meny

Kvarteret Pantern – Läroverksgatan 8 D

Nya ytsmarta lägenheter med centralt läge

I kvarteret Pantern vid gamla Hemgården bor du tryggt och trivsamt i ett centralt läge nära grönområden. Bostadshuset får totalt 29 lägenheter fördelade på fem våningar med hiss. Lägenheterna som blir moderna och ytsmarta omfattar ettor, tvåor, treor och fyror.


Alla lägenheter har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Samtliga lägenheter har antingen balkong eller uteplats.

Badrummen är helkaklade med plastmatta i stenmönster på golvet.

Ytsmarta planlösningar
Invändigt kommer lägenheterna att vara ytsmarta och välplanerade. Varje kvadratmeter är noggrant planerad för att bostaden ska kännas så stor och funktionell som möjligt. Planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum.

Hög boendestandard
Köket har ett modernt vitt Vedumkök med smart och funktionell inredning. Ettorna har spis med keramikhäll. Övriga lägenheter har inbyggd induktionshäll, ugn och micro. Det ingår också diskmaskin och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Badrummen är helkaklade med plastmatta i stenmönster på golvet.

Boendestandarden är hög och alla lägenheterna har genomgående klassisk ekparkett i alla rum. Varje lägenhet kommer att ha en stilren neutral bas i vita toner som gör att den är hållbar genom olika trender och det blir lätt för hyresgästerna att sätta sin egen prägel på bostaden.

Lägre hyra
Eftersom lägenheterna är små och yteffektiva har KFAB ansökt och beviljats statens investeringsstöd. Det innebär att kostnaden för totalinvesteringen sänks, vilket i sin tur ger hyresgästen en lägre hyra jämfört med normalpriset för motsvarande nyproduktion.

Utemiljö
I kvarteret finns en stor och lummig innergård med parkbänkar, grillplats, plats för lek och cykelbodar. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats och garage i anslutning till huset.

Högt ställda miljökrav
Huset byggs enligt Miljöbyggnad Silver som innebär högt ställda miljökrav och materialval. Det nya huset kommer att få solceller installerade på taket för egen elproduktion.

Fakta

Boendeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 29
Rum/yta: 1 rok, 36-39 kvm (9 st)
2 rok, 49 kvm (10 st)
3 rok, 62 kvm (5 st)
4 rok, 69 kvm (5 st)
Byggstart: Våren 2020
Inflyttning: September 2021
Miljökrav: Miljöbyggnad Silver
Entreprenör: Tegelstaden Bygg AB

Bo nytt och smart i kvarteret Pantern, 7 januari 2021.

Ladda hem

Broschyr Läroverksgatan 8 D (webbvisning)
1 rok 36 kvm (pdf)
1 rok 39 kvm (pdf)
2 rok 49 kvm (pdf)
3 rok 62 kvm (pdf)
4 rok 69 kvm (pdf)
Ritning, plan 2-5 (pdf)
Hyror (pdf)