MINA SIDOR
Stäng meny

Kvarteret Pantern

Byggstart för nytt bostadshus i kvarteret Pantern

Den 14 april 2020 är det byggstart för det nya bostadshuset som ska byggas i kvarteret Pantern och som kommer få adressen Läroverksgatan 8 D. Det nya huset får 29 bostadslägenheter och kommer uppföras på delar av parkeringsplatsen som har infarten från Läroverksgatan. Beräknas vara klart för inflyttning hösten 2021.

Vi bygger 9 st 1 rok 35 kvm, 10 st 2 rok 45 kvm, 5 st 3 rok 61 kvm och 5 st 4 rok 68 kvm. Lägenheterna blir små och yteffektiva och med hög boendestandard. Alla lägenheter har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. De boende får riktigt mycket på liten yta utan att göra avkall på vare sig funktion, standard eller tillgänglighet. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Huset byggs enligt Miljöbyggnad Silver med högt ställda miljökrav och materialval. Det nya huset kommer att få solceller installerade för egen elproduktion.

Då lägenheterna är små och yteffektiva avser KFAB att ansöka om investeringsstöd och därmed följa statens beslut om högsta tillåtna hyra.

Är du intresserad av att bo i kvarteret Pantern? Hör gärna av dig till vårt Kundcenter om du vill få mer information eller vill ställa dig i kö.

Ladda hem

1 rok 35 kvm (pdf)
1 rok 37 kvm (pdf)
2 rok 48 kvm (pdf)
3 rok 61 kvm (pdf)
4 rok 68 kvm (pdf)
Planritning (pdf)
Fasader (pdf)
Förslagsskiss utemiljö (pdf)