MINA SIDOR
Stäng meny

Kvarteret Pantern

Behovet av nya och billiga bostäder i Katrineholms kommun är fortsatt stort. Nu går vi ut och upphandlar andra etappen för byggnation av bostäder i kvarteret Pantern uppe vid gamla Hemgården.

Det nya bostadshuset kommer att bestå av totalt 29 lägenheter. Vi bygger 9 st 1 rok 35 kvm, 10 st 2 rok 45 kvm, 5 st 3 rok 61 kvm och 5 st 4 rok 68 kvm. Lägenheterna blir små och yteffektiva och med hög boendestandard. Alla lägenheter har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. De boende får riktigt mycket på liten yta utan att göra avkall på vare sig funktion, standard eller tillgänglighet. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Huset byggs enligt Sunda Hus miljödatabas med högt ställda miljökrav och materialval.

Målsättningen är att kunna ha en byggstart före årskiftet 2018/2019. Inflyttning planeras till januari 2020.

Då lägenheterna är små och yteffektiva avser KFAB att ansöka om investeringsstöd och därmed följa statens beslut om högsta tillåtna hyra.

I ett fristående projekt kommer KFAB att förbättra den yttre miljön i hela kvarteret i syfte att skapa en trygg och säker innergård. Förslaget som är framtaget kommer att samverkas med äldreboendet, hyresgäster och hyresgästföreningen.

Det nya huset kommer att få solceller installerade för egen elproduktion.

Ladda hem

Idéskiss, plan BV
Idéskiss, plan 2-5
Idéskiss, fasader
Förslagsskiss innergård
Kv. Pantern 2 enkel översikt