MINA SIDOR
Stäng meny

Avtäckning av staty och pressvisning av lägenheter i kvarteret Hästen

19 januari 2018

Fredagen den 19 januari avtäcker vi kvarteret Hästens utsmyckning, en staty som föreställer en kraftfull mustang. Verket ”Big blue” är framtaget av konstnären Linda Bäckström som fått uppdraget av KFAB och Kulturförvaltningen i Katrineholms kommun. Kvarteret Hästen ligger i hörnet av Linnévägen/ Eriksbergsvägen och kommer vara det stora blickfånget vid infarten från söder till Katrineholms centrum.

– Det är väldigt roligt att KFAB kan bidra till utvecklingen i Katrineholm på många olika sätt. Ett sådant exempel är det konstverk vi nu avtäcker i kvarteret Hästen. Att få vara med och bidra till den konstnärliga utsmyckningen i Katrineholm är något som gynnar alla i kommunen, säger Fredrik Olovsson, Styrelseordförande på KFAB.

I samband med avtäckningen arrangerar vi även en pressvisning, där vi visar några olika typer av lägenheter, allt från 2 till 4 rum och kök. Inflyttningen av de 54 lägenheterna i första etappen kommer ske fr o m 1 februari. Den andra och tillika den sista etappen planeras vara klar för inflyttning i början av 2019. Lägenheterna blir ljusa och välplanerade, några med två balkonger andra med balkong och uteplats på loftgången. Interiören i lägenheterna genomsyras av en stilren och modern interiör med härlig ekparkett i alla rum. Köket har ett modernt arkitektvitt Marbodalkök med smart och funktionell inredning. Förhandsvisningar har genomförts och hyresgästerna som ska flytta in nöjda och förväntansfulla.

– Efterfrågan på hyresrätter i Katrineholm är fortfarande stor. Inom en femårsperiod räknar KFAB med att bygga ca 200 lägenheter. Det är roligt att vi kan erbjuda nya attraktiva bostäder, men som även är hållbara ur ett klimatperspektiv, säger Ingmar Eriksson, VD på KFAB.

Kategorier: Nyheter