MINA SIDOR
Stäng meny

Energisatsning Duveholmshallen

13 augusti 2018

KFAB kommer att upphandla solceller på Duveholmshallen för egen produktion av energi. Duveholmshallen och Duveholmsskolan är ett energiområde som förbrukar ca 6 000 000 kwh.

– Vi har installerat solenergi i KFAB och KIAB de senaste åren men den här investeringen på Duveholmshallen kommer mer än fördubbla vår kapacitet. Kommande år har vi totalplaner för en sexdubbling av solceller, säger Fredrik Olovsson, Styrelseordförande på KFAB.

I ett första skede kommer en upphandling att ske av två ytor på taken närmast entrén till Duveholmshallen. I upphandlingen kommer det att ingå byte av tätskikt för att veta att taket är tätt under lång tid framöver. Då taken i princip är platta sker montering av solceller på lutande bryggor. Genom lutningen får vi in solceller med större upptagningsyta än själva takytan. Solcellerna blir inkopplade på nätet och är sedan klara för produktion våren 2019.

Ytan som upphandlas uppgår till ca 1250 kvm. I upphandlingen ska leverantören ge förslag på täckning och en utvärdering kommer att ske utifrån pris, producerad effekt och kr per effekt. Allt för att få ett så bra pris per producerad kwh. Genom att förbrukningen är så stor kommer det även fortsättningsvis att behöva köpas stora delar av energi vilket innebär att en fortsatt utbyggnad kommer att ske framöver.

– Det är jätteroligt att vi kan satsa på solenergin. Vår förhoppning är att vi ska bygga vidare och producera solenergi på flera tak i våra fastigheter, säger Ingmar Eriksson, VD på KFAB.

För ytterligare information vänligen kontakta Katrineholms Fastighets AB (KFAB):

Fredrik Olovsson, Styrelseordförande KFAB
Telefon: 070-211 34 60
E-post: fredrik.olovsson@riksdagen.se

Ingmar Eriksson, VD KFAB
Telefon: 0150-571 02
E-post: ingmar.eriksson@kfab.se

Kategorier: Nyheter