MINA SIDOR
Stäng meny

Första spadtaget för Dufvegårdens äldreboende

22 augusti 2018


Från vänster: Erik Liljencrantz (M), Christoffer Öqvist (M), Ulrica Truedsson (S), Fredrik Olovsson (S), Göran Dahlström (S) och Lars Härnström (M).

Idag togs det första spadtaget för Dufvegårdens äldreboende. KFAB har fått uppdraget från kommunstyrelsen i Katrineholm att projektera, upphandla och bygga nytt äldreboende.

– Det känns oerhört roligt att vi nu äntligen har tagit det första spadtaget för nya Dufvegårdens äldreboende. Det är en väldigt stor och viktig investering och som genomförs för att garantera tryggheten för äldre i Katrineholm i många år framöver. Det säger Fredrik Olovsson (S) som är styrelseordförande i KFAB.

Projektet innebär att Strandgårdens äldreboende byggs ut med 10 000 kvm. Utbyggnaden ger 96 nya lägenheter om 35 kvm fördelade på tre våningsplan och ytterligare ett plan i suteräng. Det är ett omfattande projekt och förutom fler platser för äldre ska den även bidra till en bra arbetsmiljö för personalen.

– Det nya äldreboendet kommer att byggas enligt miljöbyggnad Silver som innebär att det ställs höga miljökrav på bland annat ljud, radon, ventilation, fuktsäkerhet, energianvändning, dagsljus och inomhusklimat. Målet är att det nya äldreboendet ska stå klart för inflyttning sommaren 2020, säger Ingmar Eriksson, VD i KFAB.

Förutom boende för äldre kommer huset att få ett tillagningskök med matsal, kiosk med tillhörande loungedel, gästrum för anhörig, frisör, ljusterapirum och spa. Äldreboendet kommer även att få en stor härlig trädgård med växthus och odlingsbänkar, lusthus och en promenadslinga i varierad terräng.

FAKTA

Antal lägenheter 96 st (idag 56 st, ger totalt 152 st lägenheter)
Total yta

ca 10 000 kvm (idag 4 665 kvm, ger totalt 14 665 kvm)
Storlek rum 35 kvm
Byggår 2020 (befintligt byggdes 1996)
Upphandlingsform Samverkan i projektering och totalentreprenad vid utförande
Miljökrav Miljöbyggnad Silver
Energikrav 70% av BBR krav
Sociala krav Enligt KFAB fastställd policy
Statsbidrag Ja, för lägenhet samt del av gemensamhetsdelar
Totalentreprenör Tegelstaden Bygg AB

För ytterligare information vänligen kontakta Katrineholms Fastighets AB (KFAB):

Ingmar Eriksson, VD KFAB
Telefon: 0150-571 02
E-post: ingmar.eriksson@kfab.se

Fredrik Olovsson, Styrelseordförande KFAB
Telefon: 070-211 34 60
E-post: fredrik.olovsson@riksdagen.se

Kategorier: Nyheter