MINA SIDOR
Stäng meny

Intressant teknik öppnar för affärer

9 mars 2016

bakersfield

USA är en intressant marknad för Allgotech. I början av 2016 blir den första utrustningen driftsatt hos brandförsvaret i Bakersfield, Kalifornien – delstaten som är ökänd för omfattande ”Wildfires”.

–I Kalifornien är det fortfarande okej att tanka sin bensintröstande bil. Men att tvätta densamma i vatten är riktigt uselt. Myndigheterna är stenhårda när det gäller bristvaran – vatten, säger Holger Pfriem, vd på Allgotech.
 
holgerVi träffar Holger Pfriem för en pratstund om revolutionerande teknik för tvätt och test av brandslangar, miljö och framtiden. Men först berättar han om sin bakgrund som utbildad jurist i dåvarande Östtyskland och hur murens fall gjorde det omöjligt för honom att jobba kvar. Efter några kringflackande år flyttade han till Sverige. Sedan dess har Holger gjort karriär inom branschen för brandsäkerhet. Något som uppenbarligen gjort avtryck. Hösten 2015 blev han rekryterad som vd till uppsalabaserade bolaget Allgotech.

Under våren 2016 inleder Holger arbetet att etablera Allgotech i Katrineholm. Bolaget är inne i en spännande fas där försäljning och produktion trimmas in för kommande expansion.

När Holger berättar om produkten Hose Master använder han begrepp som maskin för slangvård och hälsosam arbetsmiljö för brandmän genom projektet Friska brandmän. I produktbeskrivningen läser man att Hose Master tvättar och testar brandslangar automatiskt. Vilket innebär att personal inom räddningstjänster kan invika kroppskontakt med cancerframkallande ämnen som finns i föroreningar efter en brand.
 
hosemaster
Hose Master använder patenterad teknik.
 
Tekniken minskar avsevärt förbrukningen av vatten vilket är ett viktigt miljöargument. Arbetet kan också, enligt företaget, utföras betydligt snabbare jämfört med andra produkter på marknaden. Som grädde på moset upptäcker utrustningen eventuella skador på slangen och markerar dessa – i ett och samma moment. Det gör Hose Master unik på marknaden.

Etableringsgruppen i Katrineholm spelade en central roll när Allgotech planerade att etablera sin verksamhet i stan. Bland annat presenterade gruppen ett urval av kontorsmiljöer. Valet blev nära centrum på Djulögatan 31 och med Katrineholms Fastighets AB som hyresvärd. Inflyttning är planerad till april 2016.
 
carina_lloyd – Kul att vi matchade Allgotechs behov. Etableringsgruppens gemensamma mål är glasklart – fler företag till Katrineholm, säger Carina Lloyd, näringslivsutvecklare och företagslots i Katrineholms kommun.

Vilken är er viktigaste framgångsfaktor?
– I den här fasen – ihärdighet. Det är en sak att skicka en offert, en helt annan att få hem affären, säger Holger.

Hur ser Allgotech ut om fem år?
– Vi har utvecklat bolaget och är etablerade på marknaderna i Europa, Mellanöstern och Amerika, avslutar Holger Pfriem, vd för Allgotech.

Hyrda lokalytor hos KFAB
Adress: Djulögatan 31, 2 trappor, Katrineholm
Yta: 122 kvm
Ytor: Kontor

Fotnot: Friska brandmän är ett samarbetsprojekt mellan Kommunalarbetareförbundet, Brandmännens Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Pacta, Arbetsmiljöverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Syftet med projektet är att förebygga yrkesrelaterad ohälsa bland brandmän. friskabrandmän.nu

Kategorier: Nyheter