MINA SIDOR
Stäng meny

KFAB köper mark på Norr

2 juni 2021


Stensättersgatan 32.

Katrineholm växer och målet är att bli minst 40 000 invånare till år 2030 i jämförelse med dagens 34 820. För att se till att det finns bostäder åt alla måste KFAB med största sannolikhet bygga nytt även i framtiden. Då behövs byggbara tomter och därför har vi köpt mark på Norr i Katrineholm.

Under de kommande åren ska vi ta fram en detaljplan för kvarteren Enen, Videt och Sälgen med adresserna Bievägen 12-14 och Stensättersgatan 32. I dagsläget är det oklart när vi kommer att kunna börja bygga. Det beror på hur marknaden utvecklas. Först ska lägenheterna i kvarteret Pantern och kvarteret Igelkotten bli inflyttningsklara. Sedan ska vi bygga ett nytt hus i kvarteret Humlen men det börjar vi med först efter att vi sett att lägenheterna i kvarteret Igelkotten blivit uthyrda.

Därefter blir det aktuellt att ta ställning till om vi ska starta nyproduktionen på Norr direkt eller avvakta. Det är efterfrågan som styr. Att vi inte informerat om detta ännu beror på att det ligger några år framåt i tiden och att vi helt enkelt inte vet om eller när det blir aktuellt med upphandling och projektering. Men så fort något är klart kommer vi förstås att informera om detta.

Kategorier: Nyheter