MINA SIDOR
Stäng meny

KFAB projekterar för nytt trygghetsboende i kvarteret Igelkotten

21 mars 2019

– Äldre måste kunna hitta trygga boenden med närhet till aktivitet och gemensamhet i Katrineholm. Att vi nu kan ta nästa steg och påbörja projekteringen är väldigt positivt, säger Fredrik Olovsson (S) styrelseordförande i KFAB.

KFAB:s styrelse beslutade vid styrelsemötet den 18 mars att ge VD i uppdrag att projektera för ett nytt trygghetsboende i korsningen Linnévägen/Drottninggatan i kvarteret Igelkotten. Ett nytt hus om fem våningar med sex lägenheter per våningsplan, förutom bottenvåningen där en lägenhet försvinner för entré. På varje våningsplan kommer det att finnas fem tvåor om 62 kvm. Dessa lägenheter kommer att få badrum och kök anpassade för ett tryggt boende. Den sjätte lägenheten kommer att vara en mindre tvåa på ca 45-50 kvm.

Projekteringen kommer att pågå under våren/sommaren 2019 och förhoppningen är att under hösten kunna upphandla en entreprenör. Det nya trygghetsboendet kommer att kunna använda nyttigheter på Igelkottens äldreboende. Att kunna gå över och äta på Igelkotten och träffa bekanta för samtal under dagen. Tryggheten kommer också att prioriteras för dessa lägenheter. Vilken lägsta ålder som kommer att vara för hyresgäster är idag inte bestämt.

Ladda ner

Förslagsskiss typrum 2 rok 62 kvm (pdf)

Fakta

Total yta ca 1742 kvm
Byggår tidigast 2020
Anbud Inlämnas augusti 2019
Upphandlingsform Totalentreprenad
Miljökrav Miljöbyggnad Silver
Energikrav 70% av BBR krav
Sociala krav Enligt KFAB fastställd policy

För ytterligare information vänligen kontakta:

Fredrik Olovsson, Styrelseordförande KFAB
Telefon: 070-211 34 60
E-post: fredrik.olovsson@riksdagen.se

Ingmar Eriksson, vd KFAB
Telefon: 0150-571 02
E-post: ingmar.eriksson@kfab.se

Kategorier: Nyheter