MINA SIDOR
Stäng meny

KFAB satsar på trygghet

4 mars 2013
Maria Doktare - förvaltare
Maria Doktare är förvaltare av bostäder hos KFAB.

KFAB sätter årligen av pengar för underhåll. Vi träffar Maria Doktare som är förvaltare av bostäder.

Maria berättar att underhållsbehovet är stort i KFAB:s bostadsområden. Just nu är fönsterbyten, stambyten, fasadrenoveringar och takbyten prioriterade i underhållsplanen. På fastighetsavdelningen där hon jobbar tillsammans med kollegorna är ledorden – helt, rent, tryggt och snyggt.

Ni jobbar med trygghet. Berätta mer.
– Tillsammans med bovärdarna har jag valt att öppna upp gårdarna och förstärkt belysningen på vissa områden, för att våra hyresgäster ska känna sig trygga. I höstas började vi förbättra utemiljön på Hemgården. Där har vi tagit bort stora skymmande buskar och delvis ersatt med nya låga växter, säger Maria.

Under 2013 kommer en del hyresgäster uppmärksamma att låsbyten utförs, målning av trapphus sker och att lekredskapen ses över. Dessutom kommer en del tvättstugor renoveras och fräschas till.

Jobbet med säkerheten i fastigheterna fortsätter. Det är viktigt att inget förvaras i trapphus, källargångar och vindar. Det är inte heller tillåtet att ställa ut exempelvis skohyllor, barnvagnar, kartonger eller annat brandfarligt material.

På KFAB:s sida på Facebook finns det möjlighet för hyresgäster och allmänheten att hålla sig uppdaterad om vad som händer hos bostadsbolaget. Där finns möjlighet att snabbt ställa frågor, kommentera och dela information.

Kategorier: Reportage