MINA SIDOR
Stäng meny

Med anledning av COVID-19, Coronaviruset

13 mars 2020

KFAB följer aktivt händelseutvecklingen vad gäller Coronaviruset och samverkar med Katrineholms kommun. Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra viktiga instanser.

KFAB:s personal har uppmanats att iaktta största försiktighet, undvika kontakt med personer i riskgrupper samt vara restriktiva med sina ingripanden i syfte att medverka till att minska smittspridningen i samhället. Konkret innebär detta att exempelvis felavhjälpning i huvudsak kommer inriktas på mycket akuta och allvarliga fel. Annan felavhjälpning kommer prioriteras ner.

Vår servicepersonal har direktiv att undvika närkontakt vid besök i lägenheter och lokaler varför överenskommelse måste träffas om att besök sker när du ej är hemma eller på plats.
Tillsvidare kommer vårt Kundcenter vara stängt för externa besök. Vi utökar istället våra telefontider till alla vardagar kl 10–12 och 13-15, telefon 0150-571 30.

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att i första hand göra dina ärenden via Mina sidor, bostadsappen eller via telefon.
 

Om du får problem att betala hyran relaterat till Coronaviruset

Många förändringar sker nu till följd av Corona-krisen, inte minst på arbetsmarknaden. Vi som hyresvärd följer vår branchorganisation Sveriges Allmännyttas rekommendationer och råd i den här frågan.

– Som branschorganisation för Sveriges allmännyttiga bostadsbolag, är vår grundläggande inställning att inga hyresgäster ska behöva sägas upp med anledning av corona-pandemin. Det är kommunernas socialtjänster som ansvarar för att enskilda får den hjälp de behöver, till exempel genom försörjningsstöd, för att kunna betala hyran, säger Anders Nordstrand,
vd Sveriges Allmännytta.

(Uppdaterad 2020-03-26)

Kategorier: Nyheter