MINA SIDOR
Stäng meny

Nu börjar inflyttningen på Läroverksgatan 8 D

30 augusti 2021

För drygt ett år sedan påbörjades bygget av det nya bostadshuset i kvarteret Pantern på Läroverksgatan 8 D. Nu äntligen står huset klart och de nya hyresgästerna kan från och med 1 september flytta in i sina nya hem.

– Intresset för våra nya lägenheter har varit mycket stort och uthyrningen gick snabbt. Inom en månad var alla lägenheterna uthyrda, vilket är väldigt roligt, säger Roger Ljunggren, styrelseordförande i KFAB.

I det nya huset finns totalt 29 ytsmarta lägenheter, fördelade på ettor, tvåor, treor och fyror. Huset har fem våningar med hiss.

Boendestandarden är hög och alla lägenheterna har genomgående klassisk ekparkett i alla rum. Varje lägenhet har en stilren neutral bas i vita toner som gör den hållbar genom olika trender och det blir lätt för hyresgästerna att sätta sin egen prägel på bostaden. Köket har ett modernt vitt Vedumkök med smart och funktionell inredning. Ettorna har spis med keramikhäll. Övriga lägenheter har inbyggd induktionshäll, ugn och micro. Det ingår diskmaskin och en kombinerad tvätt/torkmaskin i varje lägenhet. Badrummen är helkaklade med plastmatta i stenmönster på golvet. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

Eftersom lägenheterna är små och yteffektiva har KFAB ansökt och beviljats statens investeringsstöd. Det innebär att kostnaden för totalinvesteringen sänks, vilket i sin tur ger hyresgästen en lägre hyra jämfört med normalpriset för motsvarande nyproduktion.

I kvarteret finns en stor och lummig innergård med parkbänkar, grillplats, plats för lek och cykelbodar. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats och garage i anslutning till huset.

Huset byggs enligt Miljöbyggnad Silver som innebär högt ställda miljökrav och materialval. Det nya huset kommer även att få solceller installerade på taket för egen elproduktion.

Fakta

Total bostadsyta 1450 kvm
Byggår 2020
Inflyttning 1 september 2021
Entreprenör Tegelstaden Bygg AB
Upphandlingsform Totalentreprenad
Miljökrav Miljöbyggnad Silver
Energikrav 70% av BBR krav
Sociala krav Enligt KFAB fastställd policy
Hyror Hyran i medel är 1350kr för en normtrea på 76 kvm.
Olika hyra per plan.


 
För ytterligare information vänligen kontakta Katrineholms Fastighets AB (KFAB):

Roger Ljunggren, Styrelseordförande KFAB
Telefon: 070-311 15 47
E-post: pd@sormland.sap.se

Ingmar Eriksson, VD KFAB
Telefon: 0150-571 02
E-post: ingmar.eriksson@kfab.se

Kategorier: Nyheter