MINA SIDOR
Stäng meny

Nu bygger vi vidare i kvarteret Pantern

16 augusti 2018

Behovet av nya och billiga bostäder i Katrineholms kommun är fortsatt stort. Nu går vi ut och upphandlar andra etappen för byggnation av bostäder i kvarteret Pantern uppe vid gamla Hemgården.

Det nya bostadshuset kommer att bestå av totalt 29 lägenheter. Vi bygger 9 st 1 rok 35 kvm, 10 st 2 rok 45 kvm, 5 st 3 rok 61 kvm och 5 st 4 rok 68 kvm. Lägenheterna blir små och yteffektiva och med hög boendestandard. Alla lägenheter har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. De boende får riktigt mycket på liten yta utan att göra avkall på vare sig funktion, standard eller tillgänglighet. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Huset byggs enligt Sunda Hus miljödatabas med högt ställda miljökrav och materialval.

Målsättningen är att kunna ha en byggstart före årskiftet 2018/2019. Inflyttning planeras till januari 2020.

Då lägenheterna är små och yteffektiva avser KFAB att ansöka om investeringsstöd och därmed följa statens beslut om högsta tillåtna hyra.

I ett fristående projekt kommer KFAB att förbättra den yttre miljön i hela kvarteret i syfte att skapa en trygg och säker innergård. Förslaget som är framtaget kommer att samverkas med äldreboendet, hyresgäster och hyresgästföreningen.

Det nya huset kommer att få solceller installerade för egen elproduktion.

– När allt är klart kommer kvarteret Pantern bli ett kvarter för alla generationer. Det känns jätteroligt att vi kan tillgodose boende för alla åldersgrupper, men att vi nu även får en trygg och säker innergård, säger Ingmar Eriksson, VD på KFAB.

För ytterligare information vänligen kontakta Katrineholms Fastighets AB (KFAB):

Ingmar Eriksson, VD KFAB
Telefon: 0150-571 02
E-post: ingmar.eriksson@kfab.se

Björn Johansson, marknadschef KFAB
Telefon: 0150-571 12
E-post: bjorn.johansson@kfab.se

Ladda hem

Idéskiss, plan BV
Idéskiss, plan 2-5
Idéskiss, fasader
Förslagsskiss innergård
Kv. Pantern 2 enkel översikt

Kategorier: Nyheter