MINA SIDOR
Stäng meny

Ny byggplan ger 25 fler bostäder

11 april 2014

Vid en ny trafikmätning i korsningen Linnévägen och Eriksbergsvägen där nya kvarteret planeras uppmättes höga gränsvärden. KFAB har tagit hänsyn till ljudfrågan och passar på att planera för ytterligare 25 bostäder. Den nya byggplanen innehåller totalt 125 lägenheter i tre etapper.

Intresset från allmänheten finns redan. Enligt Ingmar Eriksson, som är vd på KFAB, kommer intresset öka ytterligare eftersom det även kommer att erbjudas fyra- och femrummare – utöver två- och trerummare.

En nyhet är att bygga två åttavåningshus istället för ett. Detta ger bland annat möjlighet till en säkrare miljö för innergården. Men fler lägenheter ställer också andra krav. KFAB tvingas hitta lösningar för parkering av fler fordon samtidigt som en grönskande innergård med sittgrupper och lekplats bevaras.

Ingmar Eriksson säger att det kommer bli viss störning under byggtiden men att KFAB ska se till att alla regler och krav på säkerhet följs. Han hoppas på förståelse från de boende i närheten under bygget.
–Jag tror att de som bor och arbetar i området kommer att blir stolta. De ser att Katrineholm är på gång och hur fint det kommer att bli, säger Eriksson.

Nästa steg är att kommun och länsstyrelse granskar nya byggplanen. Vid ett positivt beskedet står KFAB redo att göra upphandlingar. Därefter tas första spadtaget för Katrineholms nya landmärke – kvarteret Hästen.

Intresserad?

Gå till kundanmälan för att anmäla intresse
I steg 4, välj ”Nybyggnation” och ”Kv Hästen”.

hasten

KFAB tvingas tänka om kring bygget av det nya kvarteret Hästen. Anledningen – för hög bullernivå.

Vd lovar fräscht boende

Ingemar ErikssonKFAB:s vd Ingmar Eriksson lovar ett fräscht boende med bland annat parkett i samtliga lägenheter och en lummig innergård.

Vad handlar det om?

  • Av bullerskäl tas ny byggplan fram
  • Förutom 100 planerade hyreslägenheterna tillkommer ytterligare 25 – totalt 125 bostäder
  • Två huskroppar med bland annat två åttavåningshus
  • Placering i korsningen Linnévägen och Eriksbergsvägen
  • Storlek på lägenheter – ett till fem rum och kök

Preliminär tidplan

  • Planeringsarbete våren 2014
  • Byggstart hösten 2014
  • Inflyttning från hösten 2015

Frågor om nybyggnation: