MINA SIDOR
Stäng meny

Planer på nytt ungdomsboende i Katrineholm

20 augusti 2015

Idag klockan 11 tillkännagav kommunalråden Göran Dahlström och Lars Härnström samt KFAB:s styrelseordförande Fredrik Olofsson, planerna på att bygga ett nytt ungdomsboende i Kv Pantern, i samma kvarter som Hemgården i Katrineholm.

Exempel på hustyp.
Exempel på hustyp.

Hustypen är ett Sabo Kombohus Mini i fyra våningar med yteffektiva lägenheter och består av fem stycken ettor och tolv stycken tvåor på 35 och 45 kvm. Ambitionen är att skapa ett bra boende till en rimlig kostnad.

– Det känns mycket positivt! Många unga och studenter har svårt att hitta ett boende. Sverige har flest ensamhushåll i Europa så målgruppen som efterfrågar den här typen av boende med en rimlig hyra är mycket stor, säger Björn Johansson, Marknadschef på KFAB.

– Av olika anledningar har nyproduktionen av små lägenheter i städerna varit mycket låg under en lång tid, samtidigt som antalet ensamhushåll ökat kraftigt. Orsakerna har bland annat varit höga byggpriser men också strikta regler. Sabo Kombohus erbjuder ett både yteffektivt och kostnadseffektivt boende, avslutar Björn.

Projektets start förutsätter att styrelsen godkänner och tar beslut i frågan samt ett positivt beslut från Byggnadsnämnden.

Mer information kommer så snart beslut i frågan tagits.

För mer information välkommen att kontakta:
Björn Johansson, Marknadschef KFAB
Tel: 0150 – 571 12
E-post: bjorn.johansson@kfab.se

Kategorier: Nyheter