MINA SIDOR
Stäng meny

Positiva siffror för vårt miljöarbete

19 januari 2017

Återigen kan vi se glädjande siffror i vårt arbete för att minska våra bilars utsläpp. I vår senaste mätning för 2016 har vi minskat våra utsläpp av koldioxid med 4,2% jämfört med 2015. Om vi jämför med 2014 har vi minskat utsläppen med totalt 13,4%. Det är ett positivt steg i rätt riktning.

Under våren 2017 kommer vi att få ytterligare två el-bilar. Det kommer göra att vi kan minska våra koldioxidutsläpp med ytterligare 2800 kg. Därmed gör vi oss av med våra sista bensindrivna bilar.

Koldioxid är den största boven
Förbränning av fossila bränslen (kol, olja och naturgas), jordbruk och skogsskövling leder till ökade halter växthusgaser. De ökade halterna hinner inte tas upp av växtligheten utan hamnar utanför det naturliga kretsloppet, i vår atmosfär. Koldioxid ligger i dag bakom cirka 60 procent av den totala förstärkningseffekten och metangas står för ungefär 30 procent. Då är det intressant att notera att cirka 80 procent av världens energiförbrukning kommer från fossila bränslen, som ligger bakom majoriteten av utsläppen av koldioxid.

Vi ser fram emot att arbeta vidare med vårt miljöarbete och att fortsätta följa 2017 års mätningar.

Kategorier: Nyheter