MINA SIDOR
Stäng meny

Pressmeddelande: KFAB inför ny uthyrningspolicy

23 augusti 2016

I mars fattade KFABs styrelse beslut om en ny uthyrningspolicy. Den nya uthyrningspolicyn innebär att KFAB inför bostadskö.

Den nya uthyrningspolicyn innebär att KFAB skapar en kö med kösystem. För varje dag som man står i kö får man poäng och den som har flest poäng erbjuds den lediga lägenheten först. Med den nya uthyrningspolicyn vill KFAB motivera sökanden att endast söka lägenheter de är intresserade av.

– Idag upplever vi ofta att sökande lägger intresseanmälningar på allt som är ledigt oavsett lägenhetens storlek, familjestorlek, lägenhetens geografiska läge, familjesituation m.m. Med de nya reglerna tydliggör vi att valet bör göras med större omsorg i annat fall riskerar sökande att bli spärrad under sex månader, säger marknadschef Björn Johansson.

Sökande som tackar ja, som har flest köpoäng och som uppfyller grundkraven får teckna hyreskontrakt. De sökande som har blivit erbjuden lägenhet och tackar nej till erbjudanden 3 ggr under ett halvår spärras som sökande under 6 månader. Den sökande spärras också under 6 månader om man erbjuds skriva hyreskontrakt på en lägenhet men inte svarar alls.

Andra förändringar i den nya uthyrningspolicyn är att sökanden nu får ställa sig i kö från 16 års ålder. För att sökande med etableringsersättning ska godkännas krävs att ersättningen beviljats i kommunen samt att minst 12 månader återstår av ersättningsperioden vid inflyttningstillfället.

Den nya uthyrningspolicyn kommer att börja tillämpas från 1 september.

För mer info se vår uthyrningspolicy

Frågor om den nya uthyrningspolicyn besvaras av:
Björn Johansson, marknadschef, 0150-571 12

Kategorier: Nyheter