MINA SIDOR
Stäng meny

Sortera rätt och smart

17 december 2020

Katrineholms kommun och KFAB är glada över att så många katrineholmare återvinner sina förpackningar. Vi vill därför tipsa om att sortera både rätt och smart. Platta och vik ihop ditt avfall så att fler får plats med mer och lämna alltid ditt grovavfall på Vika återvinningscentral.

Videon är ett alternativ till texten.

Det här får du slänga på en återvinningsstation

  • Tidningar

Och förpackningar av:

  • Plast
  • Papper
  • Metall
  • Glas

Så här sorterar du

Det finns många olika förpackningar och är du osäker kan FTI:s (Förpacknings och tidningsinsamlingen) sorteringsguide. Den gör det enkelt att göra rätt.

Hitta en återvinningsstation nära dig

På FTI:s webbplats kan du söka efter aktuella återvinningsstationer runt om i Katrineholms kommun.

Hitta en återvinningsstation nära dig!

Vem ansvarar för återvinningsstationerna?

I Katrineholm ansvarar FTI – Förpacknings och tidningsinsamlingen för skötseln av återvinningsstationerna runt om i kommunen. Katrineholms kommun tillhandahåller mark till FTI för återvinningsstationerna.

Rapportera behov av städning eller tömning

Om du ser en återvinningsstation som behöver städas eller behållare som behöver tömmas är FTI tacksamma om du ringer till dem eller rapportera dina synpunkter om återvinningsstationer på deras webbplats.

Rapportera synpunkter via FTI.

Återvinning och avfall

I Katrineholms kommun kan du lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall vid Vika återvinningscentral. Du kan även lämna ditt sorterade avfall till din närmaste återvinningsstation. Här kan du läsa mer om avfallshanteringen i Katrineholms kommun.

Kategorier: Nyheter