MINA SIDOR
Stäng meny

Storsatsning – nytt äldreboende med 96 platser vid Strandgården

25 oktober 2017

Nu går vi ut och upphandlar för det nya äldreboendet vid Strandgården. Det är en väldigt stor och viktig investering som genomförs för att garantera tryggheten för de äldre i Katrineholm i många år framöver.

KFAB har fått uppdraget från kommunstyrelsen att projektera, upphandla och bygga nytt äldreboende. Projektet omfattar en utbyggnation på 10 000 kvm. Utbyggnaden ger 96 nya lägenheter om 35 kvm fördelade på tre våningsplan och ytterligare ett plan i sutteräng.

Det nya äldreboendet kommer att byggas enligt miljöbyggnad Silver som innebär att det ställs höga miljökrav på bland annat ljud, radon, ventilation, fuktsäkerhet, energianvändning, dagsljus och inomhusklimat. Detaljplanen beräknas vara klar första kvartalet 2018 och målet är att det nya äldreboendet ska stå klart för inflyttning december 2019.

Förutom boende för äldre kommer huset att få ett tillagningskök med matsal, kiosk med tillhörande loungedel, gästrum för anhörig, frisör, ljusterapirum och spa. Äldreboendet kommer även att få en stor härlig trädgård med växthus och odlingsbänkar, lusthus och en promenadslinga i varierad terräng. Namnet på det nya äldreboendet blir Duvegårdens äldreboende.


Huvudentré


Fasad baksida


Sedumtak


Gemensamhetsutrymmen


Lägenhet 35 kvm


Sammanträdesrum

Kategorier: Nyheter