MINA SIDOR
Stäng meny

Tolv nya lägenheter i Kuriren-huset

31 mars 2015

Under senare delen av 2015 väntas ombyggnationen på Kungsgatan 1 i Katrineholm vara klar. Här erbjuds öppna och ljusa lägenheter från 1 rum och kök till fem rum och kök i etage.

Från och med december förra året ingår Kuriren-huset på Kungsgatan 1 i KFAB:s förvaltning. Fastigheten är byggd 1992 och inrymmer lokaler för Katrineholms-Kuriren, samt tretton bostäder. Katrineholms-Kuriren kommer att minska ner sin kontorsyta och planen är att omvandla den frilagda lokalytan till bostäder.

Tolv lägenheter planeras, flest 2:or, men hela spannet från enrummare till femmor i etage kommer byggas. Ingen lägenhet blir den andra lik, men planlösningarna är genomgående öppna och ljusa. Fönster i två väderstreck har prioriterats där det är möjligt.

Samtliga lägenheter kommer utrustas med balkong, men vissa får även uteplatser. De nybyggda balkongerna får gröna smidesräcken, som de befintliga balkongerna har, för att byggnaden ska utstråla en enhetlig estetik. Under senare delen av 2015 väntas ombyggnationen stå färdig och redo för inflytt.

 

Kategorier: Nyheter