MINA SIDOR
Stäng meny

Därför har de valt att bo hos KFAB

27 maj 2024

Hyresvärden KFAB värnar om gemenskap och trivsel genom noggrant underhåll av fastigheterna och fokus på att skapa en trygg och välkomnande boendemiljö. Här berättar hyresgästerna Anette Melin, som bor i Pressjärnet, och Ove Broberg som bor i kvarteret Sågen, om deras respektive upplevelse av att bo hos KFAB.

KFAB, den största hyresvärden i Katrineholm, hanterar över 1 800 lägenheter och ett omfattande antal lokaler spridda över cirka 80 fastigheter. De strävar efter att varje hyresgäst ska känna sig sedd och hörd. Och genom att främja samhörighet och respekt skapar de hem där varje individ kan blomstra och trivas.

Aulis Mättä-Hallin, boendekonsulent på KFAB.

Aulis Mättä-Hallin är boendekonsulent på KFAB. Hans arbetsuppgifter utgörs av att till exempel ta emot anmälningar från hyresgäster om de har någon form av missnöje som till exempel störande grannar, nedskräpning, oljud nattetid eller yttre miljö.
– Min roll handlar om att hitta lösningar. Vi skapar boenden för alla olika grupper av människor med olika förutsättningar. Vår nära kontakt med våra hyresgäster är oerhört viktig för oss. Ibland kan det handla om att behöva byta boende, en avbetalningsplan eller stöd kring boendesituation. Vår målsättning är att våra hyresgäster ska klara av att bo helt enkelt, säger Aulis.
Anette Melin bor i Pressjärnet tillsammans med sina två katter. Pressjärnet är ett lugnt område med mycket grönytor nära till skolor, friluftsbad, sport- och simhall.
– Sammantaget har jag bott hos KFAB i 11 år, till lägenheten jag bor i nu flyttade jag i januari förra året. Innan dess bodde jag en kort sväng hos en annan hyresvärd, men bestämde mig för att komma tillbaka efter bara fyra månader.
Anette kände sig aldrig riktigt hemma hos den andra hyresvärden. Det ledde till att hon ringde och frågade om en lägenhet i området hon nu bor i och fick napp.
– Jag tyckte att den var jättefin. Jag tackade ja direkt och flyttade hit med mina katter. Idag trivs jag hur bra som helst. Lägenheterna hos KFAB är både väldigt fina och prisvärda.
Hon fortsätter:
– Om det uppstår något problem så svarar hyresvärden alltid fort!
I kvarteret Sågen bor Ove Broberg med sin fru. Ove har bott i området i 40 år och i den lägenheten han bor i nu sedan 2005.
– Man får anpassa sig utefter hur livet ser ut. Tidigare har vi flyttat från en fyra vi hade när barnen var små, till en trea och nu bor vi i en tvåa. Det känns lagom.
Upplevelsen av att bo hos KFAB har enligt Ove alltid varit positivt. Efter alla dessa år kan han inte säga något annat än bra saker om hyresvärden.
– Vi har aldrig haft några problem. De är trevliga när vi ringer och löser situationer som uppstår. Servicen är jättebra och det märks att de anstränger sig för att hjälpa till så snart de kan.
Området som Ove och hans fru bor i håller de varmt om hjärtat.
– Det är ett jättebra område tycker vi. Vi trivs här. Jag får ibland höra att området kan ha lite av ett dåligt rykte, men det förstår jag inte varför.

Är du intresserad av att kika på våra lediga lägenheter? Klicka här för mer information.

Kategorier: Nyheter