MINA SIDOR
Stäng meny

Ny bostad lockade

19 februari 2022

En nybyggd fyrarumslägenhet på andra våningen och en dos hemlängtan fick Felix Rosén och Isabelle Magnusson att återvända till Katrineholm. De stortrivs redan i sin nya bostad som är både modern och bohemisk. Och framför allt har plats för fler.

För sex år sedan lämnade Felix och Isabelle Katrineholm för att studera i Uppsala. Efter studietiden var det inte självklart vart de skulle ta vägen. Felix ville till en stor stad medan Isabelle längtade tillbaka till hemtrakterna.

– Jag är väldigt familjekär och vill bo nära mina föräldrar och min syster. Dessutom tycker jag om att rida och vi har en häst tillsammans som jag saknat mycket, förklarar hon.

Felix släppte storstadsplanerna och började se fördelarna med att återvända till platsen där han vuxit upp.
– Eftersom Isabelle stått i kö hos KFAB under åren i Uppsala fick vi erbjudande om en helt nybyggd 4:a centralt för 8 400 kronor i månaden och i vilken annan stad kan vi få det? Även om kulturutbudet här inte är så stort tar det ju faktiskt bara en timme med tåget till Stockholm om jag skulle vilja gå på konserter.

Båda trivs i sin nya lägenhet på Läroverksgatan 8D och verkar njuta av att ha fyra rum. De visar det kombinerade köket och vardagsrummet. Här ryms både soffa och matbord med fyra stolar utan att det känns det minsta trångt. I taket hänger en stor korglampa som ger rummet ett varmt sken och längs en hel vägg löper hyllor fyllda med böcker, något som varit ovanligt i inredningssammanhang under många år.
– Vi tycker båda om att läsa och det finns ingen anledning att gömma böckerna, säger Felix.

Paret konstaterar dock att de har helt olika inredningssmak. Isabelle tycker om skandinavisk design och vill ha så lite saker som möjligt medan Felix gillar orientaliskt och gärna omger sig med mycket prylar.
– Men när våra stilar möttes halvvägs blev det faktiskt en perfekt avvägning, tycker båda.
Bohemiskt och modernt på samma gång sammanfattar de sitt hem där stilrena linjer möter sirlig ornamentik.

Rummet närmast den stora balkongen har de inrett till kontor. Här är planen att de ska kunna stänga om sig när det är dags att rätta prov eller läsa uppsatser. Båda två har fått jobb som lärare. Isabelle som är utbildad ämneslärare i svenska och samhällsorienterande ämnen arbetar på Tallåsskolan en minuts gångväg från hemmet. Men eftersom paret väntar sitt första barn har hon haft administrativa uppgifter på skolan en tid för att minska risken att smittas med covid.

– Det ska bli roligt att få undervisa och ha elever efter föräldraledigheten, tycker hon.

Felix har läst både lingvistik och religionshistoria. Han funderar på att forska så småningom men inte än. Efter alla år som student tycker han det är skönt att arbeta och trivs med att gå till sitt jobb på Duveholmsgymnasiet.

De visar barnkammaren som ligger precis bredvid sovrummet. En spjälsäng står redan och väntar på familjens nya medlem. Båda förundras över att bostaden känns så rymlig fast den inte är mer än 69 kvadratmeter.
– Det är verkligen välplanerade kvadrat och balkongen är så stor att vi får plats med en soffa, säger Felix.

Isabelle berättar att de har grannar i olika åldrar och att det bor både familjer och singlar i huset.
– Många har missförstått och tror att det här är ett ungdomsboende precis som huset på andra sidan gården. Det är det inte och jag tycker det känns bra att olika generationer bor tillsammans. Vi möts ibland i trapphuset och på gården.

Felix tillägger att inomhus är det så välisolerat att de inte märker av sina grannar överhuvudtaget.
– Utom när de borrar upp hyllor då förstås. Alla är ju nyinflyttade precis som vi och håller på och inreder.

Kategorier: Nyheter