MINA SIDOR
Stäng meny

Balkong och uteplats

BalkongMånga vill ha blommor på balkongen och om du väljer att ha balkonglådor måste de placeras på insidan av räcket. Det är av säkerhetsskäl eftersom lådorna kan falla ner och orsaka svåra personskador om de sitter utvändigt. Skaka inte mattor från balkongen eftersom dammet kan spridas till dina grannar. Kanske sitter de på sin balkong och fikar eller har ställt upp ett fönster för att vädra då känns det inte särskilt kul att få in smågrus och ludd.

Skadedjur

Det är viktigt att du inte matar fåglarna eftersom även råttor och andra skadedjur är intresserade av frön och brödsmulor. Och sådana djur vill vi undvika i våra bostadsområden.

Grillning

GrillningOm du vill grilla på balkongen så är endast elektrisk grill tillåten att använda. Önskar du grilla på gården så tänk på att placera grillen minst tio meter från alla byggnader. Du får förstås grilla på de iordningställda grillplatserna som finns i några av våra bostadsområden.

Parabol

För att få montera en parabol på balkongen måste du först teckna ett skriftligt avtal med oss på KFAB. På egen bekostnad får du sedan montera en para­bol­­antenn men det är oerhört viktigt att du följer branschens regelverk som finns avseende infästningar och tätningar av hål. All borrning i fasadtegel är förbjuden. Tänk på att minst halva parabolen ska sitta innanför balkongräcket.

Splash stor