MINA SIDOR
Stäng meny

Inreda

Borra och spika

Borra och spika  Tänk på att göra så lite skada som möjligt när du sätter upp krokar och hyllor eftersom borrhål är en av de vanligaste skadorna som våra hyresgäster måste återställa eller ersätta. Du kan undvika att bli ersättningsskyldig genom att följa några enkla tips. Gör ett kryss i tapeten med en kniv där du vill göra hål och vik isär flikarna. Nu kan du borra. Om du senare vill ta ner hyllan är det bara att spackla igen hålet och vika tillbaka tapetflikarna. Till tavlor räcker det oftast med en spik eller särskilda tavel­krokar. Det är inte tillåtet att göra hål i dörrar, skåpsluckor eller fönsterkarmar.

Gör aldrig hål i badrumsväggarna eftersom hela badrummet har ett tätskikt som förhindrar fuktskador. Bryts skiktet kan du få fukt- och vattenskador i ditt badrum med omfattande och kostsamma reparationer som följd. Det finns krokar som kan fästas med vakuumproppar av gummi.

Kakel

Gör inte hål i kakelplattorna eller kakelfogarna eftersom fukt kan tränga in och orsaka mögel och fuktskador. Vi rekommenderar klistrade krokar och vakuumkrokar. I trälisten ovanför kökskaklet är det ok att sätta spikar. Om du vill pigga upp kaklet kan du sätta upp självhäftande kakeldekor men undvik att sätta tejp eller klister på tapeterna eftersom det ger fula märken.

Splash stor

Måla

MålaDet är inte tillåtet att måla tak, golv, kaklade ytor, dörrar, skåp, lister eller fönsterkarmar däremot får du måla om väggarna om du gör det fackmanna­mässigt. Undvik att få målarfärgsdroppar och stänk på lister, kontakter och strömbrytare genom att tejpa med papperstejp kring alla ytor som ska målas och använd skyddspapper på golvet. Vi vill att du väljer en mild färg som även nästa hyresgäst kan acceptera.

Tapetsera

Om vi bedömer att det inte är dags att tapetsera väggarna i din lägenhet ännu, har du ändå möjlighet att göra det på egen hand. Precis som vid målning gäller att arbetet måste vara fackmannamässigt utfört. Tänk också på att inte välja alltför kraftiga mönster eller starka färger eftersom väggarna ska kunna accepteras av nästa hyresgäst om du väljer att flytta. Allt för udda färg- och mönsterval kan innebära att du får bekosta omtapetsering när du flyttar från lägenheten.