MINA SIDOR
Stäng meny

Säkerhet

Anmäl skador så snabbt som möjligt

Hemförsäkring  Om du misstänker att din bostad har en fukt- eller vattenskada är det viktigt att du kontaktar oss så snabbt som möjligt eftersom skadan kan spridas i fastigheten och det kan även bildas mögel. Ju snabbare vi kan åtgärda felet desto mindre är risken att vi måste bryta upp väggar och golv för att få ordning på skadan.

Splash stor

Elinstallationer ska göras av proffs

Vill du installera en egen diskmaskin eller tvättmaskin är det nödvändigt att du anlitar en auktoriserad elektriker, eftersom kombinationen vatten och el som hanteras felaktigt kan orsaka stora skador på både människor och material.

Problem med ohyra

OhyraEnstaka kryp kan ta sig in i lägenheten men om du upptäcker flera likadana kan det röra sig om skadeinsekter. Det är viktigt att du kontaktar vår felanmälan direkt om du misstänker att din bostad har drabbats. Vi ser till att du får hjälp med problemet.

Blomflugor

Frukt- eller blomflugor räknas inte till skadeinsekter men kan vara nog så irriterande ändå. Om du får in dem kan du prova att blanda vitvinsvinäger med sirap i ett glas eller en skål, droppa en droppe diskmedel i skålen och låt blandningen stå framme några dygn. Då försvinner oftast flugorna.

Brandvarnare ska finnas i varje lägenhet

BrandI varje lägenhet ska det finnas minst en brandvarnare. Det är en billig livförsäkring ifall det skulle börja brinna. Om din bostad saknar brandvarnare kontaktar du vår felanmälan så kommer vi och monterar en åt dig. Du som hyresgäst har ansvaret för att brandvarnaren fungerar. När batteriet är på väg att ta slut avger brandvarnaren korta pipljud.

Hemförsäkring

Vi vill att alla som bor hos oss har en hemförsäkring. Försäkringen skyddar dig ekonomiskt om något skulle hända med din bostad eller dina saker.

Om det till exempel skulle börja brinna kan du via hemförsäkringen få ekonomisk kompensation för kläder, möbler och andra saker som blivit förstörda av branden. Likadant om det skulle bli en vattenskada i din lägenhet som kräver omfattande renoveringar behöver du inte bekosta det själv utan hemförsäkringen täcker oftast stora delar av kostnaden. I de flesta hemförsäkringar ingår även stöldskydd och rättsskydd.