MINA SIDOR
Stäng meny

Flytta in

När kan du flytta in?

Tänk på att inflyttningsdagen inte alltid är den första i månaden utan det beror på hur helgdagarna infaller. Hyreslagen säger att du har tillträde från klockan tolv första vardagen i månaden.

Besiktningen gjord – kolla att allt är med!

InflyttningsdagsNär du flyttar in i din nya lägenhet har vi gjort en besiktning som innebär att alla ytskikt och inredningen är kontrollerad. Du får en kopia på besiktningsprotokollet. Ibland händer det att vi gör besiktningen när den tidigare hyresgästens möbler fortfarande står kvar, därför ber vi dig att alltid göra en egen kontroll av lägenheten innan du flyttar in dina möbler och saker. Om du ser skador eller andra anmärkningar som inte står i besiktningsprotokollet vill vi veta det inom åtta dagar så att vi kan komp­lettera protokollet. Det är väldigt viktigt eftersom det annars finns risk att du blir ersättningsskyldig för skador som den tidigare hyresgästen orsakat.

Vem står för städningen?

Den tidigare hyresgästen har ansvar för att hela lägenheten och förrådet är ordentligt städat. Om du har anmärkningar på hur städningen är utförd vill vi att du kontaktar oss snarast, så att vi kan komma  och göra en städbesiktning. Om du har fått nycklarna tidigare än avtalets inflyttningsdatum övergår städansvaret på dig.

Kom ihåg att adressändra!

Tänk på att göra adressändring i god tid så att din post inte kommer till den tidigare adressen. Ett smidigt sätt att adressändra är genom www.adressandring.se

Flyttning av telefon

Beställ flyttning av telefon i god tid. Din teleleverantör är tacksam för hjälp med uppgifter om tidigare hyresgäst för att förenkla installationen. Vi hjälper dig gärna med den informationen.

Vill du göra tillval?

Du har möjlighet att mot ett tillägg på hyran välja att ha bland annat diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare, inglasad balkong och säkerhetsdörrar. Du kan få tillvalet om vi bedömer att det är tekniskt och praktiskt möjligt att installera de tillval du önskar.